2017. szeptember 17., vasárnap

Oktalan nemzeti önsajnálatunk túl megy minden határon (vendégírás)

„Jaj de jó volt szintet lépni: a pici Alsószölnökre olyan sokan jöttek buszokkal az előadásomra, hogy semmilyen terembe nem fértek be, így a főszervezők kibéreltek egy hatalmas fesztiválsátort, ahová százak zsúfolódtak össze. Lehet, hogy ma nem voltak színháziak a körülmények, de ennél romantikusabb estem ritkán volt. Alsószölnök, szívembe zártalak.” – írta Facebook bejegyzésében Vujity Tvrtko Pulitzer-emlékdíjas újságíró, riporter.

Vujity Tvrtko az alsószölnöki színpadon (forrás: fb.com)
Az érzés kölcsönös, alighanem az alsószölnökiek, szentgotthárdiak, körmendiek, és mindazok szívükbe zárták előadása után a riportert, akik részt vettek szombat este (szeptember 9-én) a jó kétórás sokszor megindító, gyakran nevettető, de minden percében lélekemelő estjén.

A horvát származású, az USA-ban diplomázott magyar újságíró azon kevés közéleti személyek egyike, aki pozitív életérzésre, kitartásra, önbecsülésre ösztönzi országjáró előadássorozatával hallgatóságát. A „Túl minden határon” mellbe vágja az embert, ahogy ízelítőt kap a világ nyomorúságából, az egyéni sorstragédiákból, vagy éppen csodákból, hogy végül lélekben s hitében megerősödve térjen haza szerettei körébe.

S bár egy Tvrtko által idézett nemzetközi közvélemény kutatás szerint mi magyarok a világ majdnem legpesszimistább nemzete vagyunk (a 120-as listán a 117.), az előadás során megértettük, hogy borúlátásra az ég adta világon semmi okunk; hálát adhatunk a sorsnak, hogy ilyen békés és gazdag életünk lehet! S ha még az álmainkért is képesek vagyunk megküzdeni, igazán boldognak és szerencsésnek érezhetjük magunkat.
RáRó

A TV-s személyiség szeptember 24-ei születésnapjára különleges kezdeményezés mellé állt.


Ajándékként téglákat kér, a Tábitha Gyermehospice Ház támogatására. Az akció részletei ezen az oldalon. Aki 100 téglát vesz egyszerre és hozzájárul neve közzétételéhez, annak nevét bronztáblára vésik, a táblát a Tábitha új épületének falán helyezik el. A legtöbb téglát vásárlónak Tvrtko felajánlotta Pulitzer-emlékdíját is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése