2014. december 14., vasárnap

nyilvánosság

A képviselőinket, Szentgotthárd választott vezetőit, polgármesterét kérdeztem arról, mi a személyes véleménye a képviselő-testület nyilvánosság előtt folyó munkájáról.
Fotó: Csoszi /a kép az alakuló ülésen, az eskütétel előtti pillanatokban készült ez év októberében/
A válaszok lassan érkeznek, bejegyzésünk ezért folyamatosan frissül, amennyiben új érkezik:
Változtatás nélkül közöljük a válaszokat. A benne foglaltakkal nem feltétlenül értünk egyet!
 

Lábodi Gábor:
"Pontosítanék egy mondatot a blogban írottakhoz: nem a testület, hanem személyesen a polgármester előterjesztése ez, ami gyomorforgató és felháborító kezdeményezés! (Már csak az a kérdés, hogy ez önálló gondolat-e, avagy a Fidesz központjából érkezett)
A testület azon része, aki nem a "szakértői csapathoz" tartozik, ezt egyáltalán nem támogatja, ezt bízvást állíthatom. Rákosi elvtárs örömében tapsikolhatna, véleményem szerint ez egyfajta cenzúra. Az előterjesztés azt is tartalmazza, hogy "közvetítésnek nem minősülő mozgókép készíthető" a testületi ülésekről. A felvételről, egy az egyben leadott anyag is közvetítésnek minősül az én olvasatomban, azaz csak vágott verzió kerülhetne a nyilvánosság elé. Ez nem más, mint sumákolás.
Talán Huszár úr tudja, hogy a jövőben a hazug kormányzati kommunikáció ellenére ("több pénz az önkormányzatoknak" hirdetések) elég nehéz évek várhatnak a városra, valamint talán attól tart, hogy emiatt a népszerűsége jelentősen megcsappanhat.
Úgy gondolom, hogy Szalainé képviselőtársammal együtt elég aktívan veszünk részt az önkormányzat munkájában, talán ezt sem nézi jó szemmel a polgármester. Lehetséges, hogy ez egy újabb ok a számára. Amúgy azt is el tudom képzelni, hogy így próbál revansot venni a televízión, amiért mind Dékány István, mind pedig Sulyok Tamás abszolút korrekten viselkedtek a refektóriumban a választások előtt megtartott jelölt-bemutatkozón és nem biztosítottak plusz előnyt a kormánypárti indulóknak.
Nagyon nem szeretném, ha a város csupán a színvonaltalan Szentgotthárd újságból értesülnének a történésekről. Sajnálatos módon a testület többsége nem marasztalta el az újságot a kampányban sorozatosan elkövetett törvénysértés miatt, ami ismét csak a sumákolás és a kényes ügyek elmaszatolásának a megnyilvánulása.

Másrészt a közmeghallgatás felszólalásainak időkeretbe való szorításával sem értek egyet! Nem elég, hogy ki akarja zárni polgármesterünk a nyilvánosságot, még az esetleges elégedetlenkedők száját is részben be akarja fogni? Ezt a témát sem hagyhatjuk figyelmen kívül, úgy gondolom.

A városi tv esetleges bérleti díj fizetéséhez meg annyit tennék hozzá, hogy a Tv közvetíti az üléseket, ott vannak minden rendezvényen-eseményen és korrekt tudósításokat adnak le. Mindezt nulla forintért, nulla forint támogatással. Szerintem a bérleti díj ezzel bőven le van tudva!

.... én biztosan kiállok a további közvetítések mellet!!!"
Szalainé Kiss Edina:
"Bennünket, akiket megtiszteltek a szentgotthárdiak bizalmukkal és képviselőnek választottak, az a feladatunk, hogy a SZENTGOTTHÁRDI EMBEREK szeme, füle legyünk és képviseljük érdekeiket. Ezért számomra ez egyetlen pillanatra sem volt és nem lesz kérdés: a nyilvánosságot NEM lehet kizárni a testületi ülésekről!!!!! Nem elefántcsonttoronyban, zárt és a nyilvánosság elől elzárt üléseken  kell döntéseket hozni, hanem vállalva döntéseinket! Milyen jogon végezhetnénk munkánkat a szentgotthárdiak nélkül a szentgotthárdiak feje felett?
Az a képviselő, aki a nyilvánosság, a választópolgárok kirekesztésére szavaz, az nem méltó rá, hogy Szentgotthárd város  képviselője legyen, mert Ő attól a perctől személyes érdekeit, vagy undorító nagypolitikai érdekeket képvisel!!!"
Virányi Balázs:
"Fontos helyi demokratikus eszköznek tartom a nyílt képviselő testületi ülések nyilvánosságát, ezért nem támogatom annak korlátozását."

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése