2014. október 15., szerda

látni-hallani-szólni

Indul az új ciklus a város közéletében. A jövő héten megalakulnak, felállnak az új képviselő-testületek úgy települési, mint nemzetiségi (korábban kisebbségi) szinten.
Ilyenkor mindig újra alkotják a működési szabályzatukat a testületek. Ezzel kapcsolatban az olvasókat kérem, mondják el, milyen módon követik a városi képviselő-testület munkáját?
Az országban számos településen nincs mód vagy lehetőség az élő sugárzásra, de van olyan eset is, ahol nincs, aki ezt technológiailag kivitelezné, esetleg finanszírozná. Szentgotthárdon korábban az önkormányzati támogatásból működő helyi televízió felvállalta ezt a tájékoztatást, és bár már évek óta nincs egyetlen önkormányzati forrás erre - sőt a TV időközben magánkézbe is került -, a nézők, és a közszolgálat igénye továbbra is életben tartja(?) az élő sugárzást.
Minthogy a képviselő-testületi ülésen elhangzott előterjesztések, nyilatkozatok, az ott történt események közérdekű adatnak minősülnek, így azok bárki által szabadon, korlátozás nélkül megismerhetők és terjeszthetők. A nyilvános képviselő-testületi üléseken a kép-és hangfelvétel-készítés korlátozása, feltételhez kötése vagy teljes tiltása alkotmányos alapjogot sért. 
A városlakóknak emellett számtalan lehetőségük van beleszólni, részt venni a döntésekbe. Nem csak a most megválasztott képviselőik útján, háttérbeszélgetések, asztaltársaságok privát magányában.
Hacsak nem alattvalóként, a három majom bölcsességében hisznek: nem látni, nem hallani, nem szólni. 

1 megjegyzés :

  1. igaz a csiripelés, hogy a nyilvános közvetítésnek gátat kíván szabni Gábor és csapata?

    VálaszTörlés