2014. szeptember 11., csütörtök

olvasói menü

Ritkán kapok olvasói levelet!
Ezért most örömömben teljes terjedelmében közzéteszem. Megjegyzem..., majd utána. ;) Íme a levél:
Üdv! Névtelenül szeretném véleményemet kinyilvánítani a menzával kapcsolatban.
Amennyiben nyilvánosságra hozzák, azt megköszönném!
„Köszönöm, de ebből inkább nem eszem!”

Az iskolai órák után fáradtan, éhesen igazán jó érzés lenne betérni a menzára és elfogyasztani a finom, meleg ételt. Lenne. Ugyanis a látvány, ízvilág egyszerűen undorító.
Az ebédjeimet korábban sok éven keresztül  a kollégium menzáján fogyasztottam, onnan teljes elégedettséggel távoztam szinte mindig. Tiszta evőeszközök és tálcák, elfogadható ételek kerültek elém szinte minden egyes alkalommal.   Azonban a szolgáltató és a helyszín változásával a minőség is változott. A Széchenyi  István Általános Iskolában található menzán újból és újból visszataszítóbbnál visszataszítóbb dolgokkal találkozhatunk: 2014.09.10-én levesben, zsírban úszó „mosott” tálcák közül választhattunk kedvünkre, majd vehettünk magunkhoz evőeszközöket. A megszokott foltos, koszos villák és kanalak most is rejtegettek ráadásként egy kis ismeretlen eredetű  ételmaradékot, aztán tovább haladva kivehettük volna magunknak azt a szelet kenyeret, amin éppenséggel már nem volt bogár, mert átszállt egy másik szeletre. A következő „lépcső” az ebédlőben a leves: előfordult, hogy nem volt ott dolgozó, aki kiszolgálna egy elég nagyra növekedett sort, és mivel mindenki unta a várakozást, inkább leves nélkül maradtunk.  2014.09.11-én kaptunk levest, viszont extra zsírréteggel a tetején. Igazán ízletes volt, ezúton szeretném megköszönni a nagylelkűséget!

Az ételek ízéről ne is beszéljünk… nagyon kivételes esetben van finom étel, elfogadható kategóriás se túl gyakori, legtöbbször egyszerűen kénytelenek vagyunk hamar befejezni az ebédet. Az ok egyszerű: a körülményektől és a rossz ízektől, a sok zsírtól, rágós hústól, és az ételekben előforduló idegen „tárgyaktól” egyszerűen elmegy a kedvünk az étkezéstől. Inkább maradunk éhesek. Bár ha még az ízük jó is lenne, az adagok akkor is óvodásoknak valók. Kár, hogy ki van fizetve…
Akkor most jöhet a saját megjegyzésem:
A levelet eldobható e-mail címről kaptuk. Jómagam is az iskolai, menzás étkezésben veszek részt, igaz másik telephelyen, ezért a fenti kifogásokról nem tudok nyilatkozni. Ami az adagot és az ízeket illeti, azon a helyen ahol nekem főznek, nincs problémám. Bár ízlések és pofonok! ;)

A levélíró a Széchenyi iskolában tapasztalt kellemetlen dolgokat, ott, ahol sok önkormányzati dolgozó és néhány városi képviselő is szokott ebédelni. Jó lenne az ő véleményüket is tudni, hacsak nem az egyikük a fenti levél írója. ;) A menzával kapcsolatban már többször foglalkoztam ezeken a hasábokon, a problémát azonban mégis a legjobb, ha az illetékesekkel rendezi(k) az érintett(ek). Biztos lesz fogadókészség.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése