2014. május 2., péntek

új ebhely

A hét közepén döntött a városi képviselő-testület arról, hogy a kötelező önkormányzati feladatként ellátandó gyepmesteri telep a város mely területén legyen. A döntés több, mint 10 éve fennálló hiányosságot szüntethet meg. Eddig ugyanis erre a feladatra nem volt jogszerűen kijelölt terület.
A jelölt helyen van jelenleg a szentgotthárdi kutyamenhely, ideiglenes engedéllyel
Jelenleg a Kutyabarátok Egyesületének tulajdonában lévő menhelyen látja el az egyesülettel kötött megállapodás alapján az önkormányzat ezt a feladatot. Bár néhány hónappal ezelőtt a képviselő-testület a Szentgotthárdi Eszközkezelő és Településfejlesztő Kft-re bízta ezt, az önkormányzati tulajdonú Kft-nél azonban nincsenek meg sem a tárgyi, sem a személyi, törvényi feltételei ennek.
Az "új" helyről hozott döntés információnk szerint úgy született, hogy előtte a feladatot jelenleg ellátó egyesülettel semmilyen egyeztetés nem volt. A kiszemelt területen tízmilliós nagyságrendben kell az önkormányzatnak beruháznia, hogy a szigorú törvényi feltételeknek megfeleljen a majdani gyepmesteri telep.
Valahol ide szánják a gyepmesteri telepet vagy inkább ezzel szembe, a vasúton túl
A gyepmesteri telepre befogadott állatokat 14 nap után elaltathatják, illetve értékesíthetik. Az állatok gondozása, esetleges rehabilitációja nem feladata az ilyen önkormányzati szolgálatnak. 
A mostani döntés válasz arra a civil - főként a jelenlegi menhely közelében élők - tiltakozásra, mely szerint a jelenlegi menhelyen lévő 20-30 kutya túl közel van a lakott területhez, illetve ugatásuk zavarja az ott élőket.
2011-ben szintén civil kezdeményezésre indult aláírásgyűjtés során közel 600-an támogatták (a menhelyet), kérték a jelenlegi menhely fejlesztéséhez szükséges településszerkezeti terv módosítását az önkormányzattól.
A térképet nézve a régi probléma akár az új helyre is igaz lehet, sőt... (szerk. megj.)
A tényleges tervezett helyszín

Érdekes olvasmány a testületi ülés előterjesztése is. A helyesírási hibákért nem vállalunk felelősséget:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése