2014. április 1., kedd

vau

Néhány héttel ezelőtt még birtokháborítási ügy miatt volt "kutyaügy" Szentgotthárdon, az elmúlt szombaton pedig ismét egy eb "borzolta" a közvéleményt. Pro-kontra. A délelőtti órákban az egyik élelmiszer bolt előtt a város határában lévő menhelyről szökött kutya sértett meg egy gyermeket, akit kórházba kellett szállítani.

A kép illusztráció! - forrás: Gellérthegy Online Klub
A kutyaharapás megelőzésével kapcsolatban nem sok tanács ismert. Ajánlatos az erős, nagy kutyákat elkerülni, főleg külföldön, vagy ismeretlen helyen. Saját kutya esetén a kutyaiskola arra is jó lehet, hogy az eb megtanulja, hogy még játékból sem haraphat! A szóban forgó kutyának információink szerint korábban is voltak szociális, viselkedési problémái, ezért került a menhelyre megfigyelésre az előírások szerint.
A felelősség azonban vélelmezhető, hogy az éppen aktuális állattartóé. Az ok-okozati összefüggésekről a legnagyobb közösségi portálon is sokan cseréltek eszmét. Idézünk néhányat, de kommentben folytatható:





Cziráky Zoltán a kutyamenhelyet üzemeltető egyesület elnöke, nevét ezért nem takartuk ki

1 megjegyzés :

  1. Szerintem meg a jólét vette el az emberek eszét. Mert úgy látom mindenkinek elment a józan esze! Azért nem írok józan paraszti észt, mert gondolom akik írnak nem azok.
    Szelídítsetek inkább oroszlánt. És ha már szelíd, szóljatok beledugom a fejeteket a szájába!
    Mindig nézzetek a kutya szemébe, csak ne sokáig. Abból minden kiderül.

    VálaszTörlés