2014. február 12., szerda

etetés

Az elmúlt hetekben feltűnően megnőtt a forgalom oldalunkon statisztikáink szerint a szentgotthárdi közétkeztetéssel kapcsolatos bejegyzéseinkre. Ez juttatta eszünkbe, hogyan is állunk az üggyel, hiszen az elmúlt nyáron többször is foglalkoztunk e témával, itt is meg itt is. Az elmúlt év sikertelen közbeszerzési eljárásai kapcsán többször is pénzbírsággal sújtották az önkormányzatot. A város ezek ellen fellebbezett, de egy eléggé kimerítő bírósági ítélet elutasította a kérelmet, és 25 ezer Ft perköltség megfizetésére kötelezte az önkormányzatot. Az ítélet ezen a linken olvasható. A több hónapos jogászkodások azonban mostanáig nem tettek pontot az eredeti ügy végére: ki lássa el Szentgotthárd közigazgatási területén a közétkeztetés?
A kép illusztráció
Ez év január 30-án 11 órakor a hivatal dísztermében azonban információink szerint megszületett a döntés a legújabb, tárgyalásos eljárás során. 2013. december 23-án jelent meg a Közbeszerzési Értesítőben a kiírás, miszerint január 6-áig lehetett jelentkezni a "különféle szolgáltatás" elnyerésére. Az év végén rendelkezésre álló 5 munkanap alatt úgy tudjuk, csak a korábban már nyertes csörötneki székhelyű vállalkozás élt a lehetőséggel.
Ez év március 1-jétől tehát helyi érdekeltségbe kerül a közétkeztetés egészen 2018 július 31-éig.
A kiírás szerint legfeljebb ez év július végéig négy, majd legkésőbb augusztus 1-jétől három főzőkonyhát üzemeltethetnek. Az eddig főzőkonyhaként üzemelő óvodai konyha alakulhat át tálaló- vagy melegítőkonyhává.
a kép illusztráció
Amíg nem lesz alkalmunk tesztelni az új menzát, álljon itt egy kis hurka variáció, így farsang idején azŐrültSzakácstól:

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése