2013. október 16., szerda

ráadás

"Hajtod magad a melóban..." - gyakran lehet hallani a jómunkás emberek közegében. Az aktív kor után, azonban jön egy másik szakasz az ember életében. A bölcsesség birtokában gyakorlatilag már csak az élet apró ajándékai, a körülöttünk élő családtagok, barátok, ismerősök társasága adhat örömöt. Sokan vannak aztán, akik haláluk előtt egyedül maradnak, vagy legalábbis körülményeik miatt a szociális intézményi hálózat szolgáltatásaira kényszerülnek.


A megyében hat intézmény foglalkozik időskorúak ellátásával. Többségükben fogyatékkal élőket, pszichiátriai betegeket is gondoznak.
Azok az időskorúak, illetve családtagjaik, akik tartós bentlakásos intézményi ellátást igényelnek Vas megyében választhatnak az acsádi, táplánszentkereszti, ivánci, szombathelyi, hegyfalui, vasvári intézmények közül.


Szentgotthárdon is évek óta tervezik ilyen intézmény létesítését, erre felmerült már a jelenleg működő Városi Gondozási Központ udvara egy részének beépítése, de az egykori rábakethelyi laktanya átalakítása is. Konkrét döntés ez ügyben azonban még nem született. Az intézmények gondozási feladatait, egészségügyi ellátását szakképzett személyzet látja el 24 órában. Ennek azonban meg is van a havi díja.


Az említett hat intézmény havi térítési díjai 2013. szeptember 1-jétől:
  • Vas Megyei Időskorúak Szociális Intézete Acsád:  78 320.-
  • Vas Megyei Idősek Otthona Táplánszentkereszt: 69 750.-
  • Vas Megyei Szakosított Otthon Ivánc: 88 500.-
  • Vas Megyei Szakosított Szociális Intézet Szombathely: 95 700.-
  • Vas Megyei Idősek Otthona Hegyfalu: 87 900.-
  • Vas Megyei Idősek Otthona és Gondozóháza Vasvár: 77 400.- (emelt szintű: 98 850.-)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése