2013. október 20., vasárnap

bírság 3.0

Szeretjük mi a jó híreket, tényleg, de vannak dolgok, amik mellett nem tudunk elmenni szó nélkül. A nyár végén például már-már bejelenthettük volna, hogy "hazai" érdekeltségű vállalkozás fogja ellátni a közétkeztetést. Most ősszel pedig arról is tudósíthattunk volna, hogy sikerrel zárult az a több, mint 300millió Ft-os beruházás, mely a város árvízvédelmének korszerűsítését jelentette. Ahogy a korábbi esetnél sem, úgy itt sem ment minden zökkenőmentesen. Nem elég, hogy a tervezettnél több, mint 7 millió Ft többletkiadással járt a támfalépítés, közbeszerzési jogsértés miatt 1millió 300ezer Ft bírságot szabtak ki Szentgotthárd Város Önkormányzatára. Az elmúlt három hónapban két ügyben háromszor kellett fizetnie a városnak bírságot, melyek összege most már eléri a 2millió 500ezer Ft-ot.


Valamiért úgy látszik nem szeretik Szentgotthárdot a Közbeszerzési Döntőbizottságnál, vagy legalábbis valahol, valaki... nem érti a dolgát.
A legutóbbi esetnél hozott határozatból világosan kiderült, hogy a jogorvoslati eljárás során az önkormányzat (ajánlatkérő) enyhén szólva, nem volt együttműködő:

"a jogorvoslati eljárás folyamán – többszöri felszólítást követően – benyújtott beadványaival sem igazolta azt, hogy a kiegészítő építési beruházás megrendelése előre nem látható körülmények miatt szükséges az alap építési beruházás teljesítéséhez. Az ajánlatkérő a jogorvoslati eljárás tisztázását szolgáló tárgyaláson sem jelent meg."
"A Döntőbizottság szakmai álláspontja szerint az ajánlatkérő nem nyújtott be olyan bizonyítékot, amellyel egyértelműen igazolta volna a megtalált keresztező csapadékvíz elvezető csatornák kapcsán, hogy megfelelően alapos előkészítés során (pl. geodéziai felmérés, tervezést megelőző helyszíni szemle) nem lehetett észlelni a Rába mederfalában elhelyezett csatornavégeket, ezt követően pedig a hozzájuk tartozó csatornák szerepét tisztázni és a tervezés során figyelembe venni az alapeljárás megindítása előtt."
Erős idegzetűeknek és jogász hallgatóknak alább a teljes határozat.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése