2013. július 29., hétfő

köz-etetés

Helyi vállalkozó kaphatná a közétkeztetés több, mint 200 000 éves adagjának előállítási jogát Szentgotthárdon. A nyáron zajló közbeszerzési eljárásban a jelenleg még szerződés szerint a közétkeztetést biztosító Elamen Zrt-t az ajánlatkérő önkormányzat kizárta a pályázatból. A döntést vitatja az újrázni akaró budapesti székhelyű, az országban számos helyen étkeztető vállalkozás. A jogorvoslati eljárás még ezekben a napokban is zajlik.

a kép illusztráció /forrás: csulok.hu/

A közbeszerzésre öten adták be pályázatukat. Nem hivatalos eredmény szerint a 3 éve alapított, Csörötneken bejegyzett JustFood Kft. lett a nyertes, ám a jogorvoslat lezárultáig nem jelenthető ki, hogy helyi kézbe került a gyermekétkeztetés.
A pályázók:
  1. JustFood Kft. (Csörötnek)
  2. Elamen Zrt. (Budapest)
  3. Mátra Party Kft. (Budapest)
  4. Atroplusz Kft. (Vasvár)
  5. Eurest Kft. (Budapest)
A JustFood Kft. alapítói a város két neves vendéglátóipari egységeinek működtetőihez köthetők. A Club3-as és az Andante éttermet talán sem a helyieknek, sem a városba látogatóknak nem kell bemutatni. 

A jogorvoslat tárgya az ismert dokumentumok alapján nem egészen világos. Az ajánlatkérő önkormányzat álláspontja:

A pályázó Elamen Zrt. érvelése:

Végleges döntést a Közbeszerzési Döntőbizottság hozhat, amely viszont egyelőre még nem vette fel az ügyet tárgyalási naptárába. Addig is az átmeneti időszakra a jelenlegi szolgáltató szerződésének meghosszabbításában állapodott meg az önkormányzat. Az előzetes győztesnek nevezett cég pedig még 1 napig várja az elektronikus jelentkezéseket szakácsoktól, konyhai kisegítőktől.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése