2013. július 10., szerda

11. csatafutás

Már csak alig több, mint 2 hét van a Szentgotthárdi Csatafutás Emlékfutás rajtjáig, amely a Szentgotthárdi Történelmi Napok egyik legnagyobb szabású eseménye. A verseny fő támogatója a St. Gotthard Spa & Wellness és további számos nagylelkű vállalkozó, illetve Szentgotthárd Város Önkormányzata. 


2013. július 27-én a sportesemény 16.00 órakor közös bemelegítéssel kezdődik, majd 16.20-tól indulnak el a gyermekfutamok. Ezt követően a parafutam veszi kezdetét, majd 18.30-kor startol a 9 km-es főfutam, 18.35-kor pedig az 1664 m-es hobbifutam.
Az előnevezés lehetősége 2013. június 19-éig áll fenn, amivel eddig már több mint 150 versenyző élt is. Helyszíni nevezésre is lehetőség van, az egyes futamok indulását megelőző 30 percig.
Minden főfutamos, hobbifutamos és parafutamos indulót meghívnak egy gulyáslevesre, a gyermekfutamok részvevői pedig fagyi-jegyet kapnak. A legkisebbeknek külön meglepetéssel kedveskednek.
A legjobbak oklevél, kupa vagy érem díjazásban részesülnek. Különdíjban részesül az az iskolai osztály, ahonnan a legtöbben neveznek. A kategóriák legjobbjainak a díjakat a St. Gotthard Spa & Wellness, a Vossen, valamint további vállalkozók, cégek ajánlották fel.
A verseny szervezői várnak minden olyan gyermeket, profi vagy amatőr sportolót, szülőket, szurkolókat, nézelődőket, akiknek fontos, hogy folytatódjon a Csatafutás hagyománya, akiknek fontos az egészséges életmód, a jövő generációjának egészséges nevelése, illetve akik egyszerűen csak szeretik a sportot, a futást.

Megújul a verseny honlapja is a www.csatafutas.net címen.

További információ:

Szentgotthárdi Sportbarátok Egyesülete, Kozma Gábor
e-mail, tel.: +36-30/577 81 44

A szervezők a közelmúltban elhunyt Vargyas Csabára is emlékeznek az idei versennyel.

Dr. Vargyas Csaba (jobbról) átadja a győzteseknek a díjat a tavalyi versenyen
Woki Zoltán a verseny korábbi főszervezője így emlékszik a közös munkára:

Dr.Vargyas Csaba, a Vas Megyei Atlétikai Szövetség elnöke kezdetektől lelkesen támogatta a Csatafutást. Ő volt az egyedüli sportvezető a megyében, aki 10 éven keresztül valamennyi Csatafutásra eljött, mint díjátadó. Nagy szeretettel nyújtotta át az érmeket, kupákat az óvodásoktól az ismert élsportolókig, mindenkihez volt néhány kedves, elismerő és biztató szava. Számos sportfórumon méltatta és dicsérte a Csatafutást, ezzel is hozzájárulva annak népszerűsítéséhez, jó hírnevéhez. A Csatafutást – lehetőségeihez mérten – minden évben anyagilag és erkölcsileg is támogatta, továbbá eredményesen lobbizott több megyei pályázat sikeres elbírálásánál. Többször fejezte ki elismerését a szentgotthárdi futóélet felpezsdüléséért, a VOSSEN-Szentgotthárd Futószakosztály sikereiért. Jó kezdeményezésnek tartotta a CERR-Cup nemzetközi futóverseny kupasorozatot, tapasztalatszerzés céljából osztrák utcai futóversenyre is ellátogatott (Bad Blumau).
Emlékét örökre megőrizzük! 

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése